Ürgüp Ayhan Ertürk İlkokulu atık pil toplamada İl genelinde 2. olarak TAP tarafından gönderilen hediyeleri almaya hak kazandılar.

Ürgüp Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi işbirliğinde geçtiğimiz yıl organize edilen Atık Pil Toplama Kampanyasında ikinci olan Ayhan Ertürk İlkokulu öğrencilerine gönderilen çeşitli spor aletleri Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından atık pil toplama kampanyasında öncü olan 2-C sınıfı ve öğretmeni Mevlüde Gümüşay ve Ayhan Ertürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Cemal Hacımusalar'a teslim edildi.

3 yıl önce başlatılan ve İlçe genelindeki tüm okullara yayılan `Atık Pil Toplama Kampanyasının Ürgüp'te hem çevrenin korunmasına katkı sağladığını hem de öğrencilere çeşitli ödüller kazandırdığını vurgulayarak öğrencilere hediyelerini takdim eden Başkan Fahri Yıldız, daha fazla pilin geri dönüşümünü sağlama ve çevreye ve insan sağlığına zararını en aza indirme sözü aldı.

 

Ürgüp'teki duyarlı öğrenci ve vatandaşların topladıkları yüzlerce kilo atık pille çevreye olan duyarlılıklarını gösterdiğini belirten Başkan Fahri Yıldız,  Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesinin gönderdiği atık pil kutuları, ilçe genelindeki okullarda ve marketlerde görünebilir alanlarda mevcut, kullanımı tamamlanan pilleri ve telefon aküleri gibi doğadan yüzlerce yılda yok olan maddeleri bu atık pil toplama kutularına atmanızı rica ediyorum. diyerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.