Vali İnci Sezer Becel okul ziyaretleri kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık ile birlikte Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. 

Ziyarette okullarda incelemelerde bulunan Vali İnci Sezer Becel, okul idarecilerinden okulların genel durumu ve eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.  

Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kovid nediyle hayatını kaybederek ilimizi ve eğitim camiamızı derin üzüntüyle sarsan öğretmenimiz Hasan Ali Yıldırım anıldı, eşi Çiğdem Yıldırım’a ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dilendi.  

Okullarımızda öğrencilerimizi sınıflarında ziyaret eden Vali “Geleceğimize yön verecek gençlerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmesi için yürüttüğümüz hizmetler arasında eğitime ayrı bir yer ayırıyor ve çok önem veriyoruz. Haftaya okul ziyaretleriyle başlıyoruz ki neşeniz bizlere hafta boyunca güç versin. Geleceğimizin mimarları sizlersiniz. Kendinizi en güzel şekilde yetiştirerek ülkemiz için faydalı bireyler olacaksınız. Sizlere tavsiyem ümidinizi diri tutun, heyecanınızı kaybetmeyin ve sevdiğiniz mesleği yapın. Emin olun o zaman çok mutlu olacaksınız.” ifadeleriyle öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. 

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir “Okullarımızda hangi tedbirlerin gerekli ve nelere ihtiyaç olduğu konusunda başta Vali olmak üzere ilgililerle istişarelerde bulunuyor ve eksiklerimizi vakit kaybetmeden gideriyoruz. Okullarımızda salgın tedbirlerine hassasiyetle uyulduğu ve yüz yüze eğitime sorunsuz bir şekilde devam edildiği için idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Güçlü bir aile olan eğitim camiamızla okullarımızdan ayrı kaldığımız günlerin telafisini yapıyor ve yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bu yolda bizlere destek olan öğrenci ve velilerimize de teşekkür ediyoruz. ” dedi.