Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdunda kalan NEVÜ öğrencileriyle bir araya geldi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Nevşehir Yurt Müdürlüğü’nü ziyaretlerinde kendilerini, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve Yurt Müdürü Nalan Buyruk ve öğrenciler karşıladı.

Yurt binası içerisinde öğrencilere yönelik açılan ahşap yakma ve işaret dili kurslarını gezerek öğrencilerin yaptığı ürünleri inceleyen Vali İnci Sezer Becel ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin daha sonra yurtta kalan kız öğrencilerle bir araya geldi.

Nevşehir’in Türkiye’nin en güzel şehirleri arasında yer aldığını söyleyen Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, öğrencilerin bu yönden şanslı olduğunu söyledi. Vali İnci Sezer Becel, “Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yurtdışından şehrimize ve üniversitemize gelen siz gençlerimizi Rektörümüz ile birlikte ziyaret ederek sohbet etmek istedik.

Yaşamakta olduğunuz Nevşehir,  küçük bir şehir olmasına rağmen Türkiye’nin en güvenilir ve en güzel şehirleri arasında yer almakla birlikte doğal ve kültürel zenginliği bir arada yaşayabildiğiniz nadir Anadolu kentlerinden bir tanesi. Bana göre sosyalleşme adına da çok şanslısınız. Çünkü şehrimizde üniversitemiz ve belediyemiz tarafından da çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif birçok etkinlik gerçekleştirilmekte. Diğer taraftan sosyalleşme adına bizim gönlümüzden geçen bir hususu da sağ olsun Rektörümüz gerçekleştirdi ve artık Devlet Tiyatrolarının oyunları üniversitemizde oynanmakta. Tiyatro oyunları siz öğrencilerimizle birlikte tüm halkımıza da açık olarak gerçekleştirilmekte” diye konuştu.

Üniversite olarak öğrencilerin ders dışı gelişimlerine katkıda bulunacak kültürel, sanatsal, sportif birçok etkinlik düzenlediklerini söyleyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise, “Başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız üniversitemizin her zaman yanında oldular ve olmaya devam ediyorlar. Bizler hepimiz sizlerin daha iyi şartlarda ve daha iyi bir eğitim alarak başarılı olmanız için devletimizin tüm birimleriyle sizlerin yanındayız. Pandemi döneminde bazı sıkıntılar yaşadık ve inşallah aldığımız tedbirlerle bu süreci de hep birlikte atlatacağız.

Bizim üniversitemiz fiziki anlamda da çok iyi bir alt yapıya sahip. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle de üniversitemiz içerisinde çok yakında ‘Genç Ofis’ açılacak. Bizler üniversitemizin ve devletimizin sizlere sunulan tüm imkanları en iyi şekilde değerlendirerek yararlanmanızı teşvik ve tavsiye ediyoruz. Unutmayın ki öğrencilik sadece ders çalışmak değil, düzenlenen çeşitli etkinlik ve kurslara katılarak da kendinizi geliştirebilirsiniz” diye konuştu.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir de yurtlarda kalan gençlerin kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif anlamda gelişmelerine katkıda bulunmak adına çeşitli faaliyetler düzenleyerek,  kurslar açtıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin istek ve taleplerini dinleyerek kendileriyle bir süre sohbet eden Vali İnci Sezer Becel ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin yapılan çekiliş sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, yurtta kalan öğrenciler de kendi el becerileri ile ürettikleri ürünlerden Vali İnci Sezer Becel ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e takdim etti.