2020-2021 Akademik yılı başlangıcı öncesi, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Kapadokya Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksekokullarda öğrenimlerine devam edecek öğrencilerin bu yılki öğrenimlerini huzur, refah ve güven ortamı içerisinde tamamlamalarını sağlayacak hususları görüşmek üzere güvenlik koordinasyon toplantısı gerçekleşti.

Nevşehir Valiliğinde düzenlenen toplantıya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in yanı sıra, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve İlçe Kaymakamları katıldı.

Toplantıda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Kapadokya Üniversitesinde yeni eğitim – öğretim yılıyla birlikte akademik çalışmaların huzur ve güven içinde yapılmasının sağlanması, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar başta olmak üzere diğer özel öğrenci yurt, pansiyon ve benzeri yerlerde ilgili tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalışarak gerekli tedbirlerin uygulanması yönünde kararlar alındı.

Toplantıda ayrıca pandemi süreciyle birlikte üniversitelerde ve şehirde sorunsuz bir eğitim-öğretim yılının gerçekleştirilmesi için, alınan ve alınabilecek ek tedbirler belirlendi.