Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında karşılıklı imzalanan protokol kapsamında her ay düzenli olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından ikinci tiyatro oyunu olan ve Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından organize edilen tiyatro gösterimi, "Yalan Makinesi" adlı tiyatro oyunu ile devam etti.

Tiyatro Gösterimine Büyük İlgi Oldu

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda sahnelenen Rus yazar Vassiliy Sigarev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in çevrisini üstlendiği ve Murat Ozan'ın yönettiği ‘Yalan Makinası’ adlı tiyatro oyununa; Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, protokol üyeleri, NEVÜ akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yanı sıra tiyatro severler katıldı.

Başrollerini Halil Balkanlar, Berrin Kulya Balkanlar ve Diyar Gönülalçak’ın paylaştığı, yönetmen yardımcılığı Halil Balkanlar’ın yaptığı tiyatro oyunu tiyatro severlerden büyük alkış alırken, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin tiyatro gösterimi sonunda tiyatro oyuncularına ve ekibine teşekkür etti.