Nevşehir Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğrencileri  24 OCAK 2021’de Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında final sınavlarına girip ilimizi ve okulumuz temsil edeceklerdir. Okul Müdürü Yaşar ALTUNER yarışma ile ilğili bilgi vererek; Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991’den bu yana, Fransa merkezli "Association Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor. 

Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akdemiysen ve matematikçilerden oluşuyor.  Kanguru Matematik Sınavı uygulandığı ülkelerde genellikle Üniversiteler, Matematik Dernekleri, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize ediliyor.

Türkiye'de Kanguru Matematik Sınavı 6 yıldır MEB Onayıyla yine farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenler tarafından organize ediliyor.Final yarışmalarına kalarak büyük bir başarı gösteren öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz dedi.