Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde Cumhuriyet tarihinde en geniş ve demokratik katılımla çok büyük emekler verilerek hazırlanan yeni öğretim program çalışmaları tamamlandı. Öğretim programları yenileme çalışmalarında hayata dair ve hayat için, ulusal ve uluslararası belgelerle tanımlanmış yeterlilikleri kazandırmak, her açıdan donanımlı bireyler yetiştirmek ve insanımızın ve insanlığın ortak değerlerini kazandırmak amaçlandı.
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 1,5 ve 9.sınıflarda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ise tüm okul türlerinde ve seviyelerinde yenilenen bu öğretim programları uygulanmaya başlanacak.
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Eylül ayı seminer döneminde öğretmen eğitimleri yapılacaktır. 2017 yılı sonuna kadar uygulama izlenilecek ve 2017 Aralık ayında değerlendirme çalışması yapılacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile yapılan yeni öğretim programları hakkındaki bilgilendirme toplantısında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, çok büyük emekler verilerek yenilenen ve bu yıl uygulamaya konulacak olan 1,5 ve 9. sınıf öğretim programları ile ilgili gerekli eğitim ve planlama çalışmalarının yapıldığını ve Eylül ayındaki seminer döneminde 1,5 ve 9. sınıf müfredatlarıyla ilgili eğitim almış koordinatör öğretmenler tarafından ilimizde görev yapan öğretmenlere yönelik eğitimlerinin yapılacağını, yenilenen öğretim programlarının uygulamalarının bizzat İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından titizlikle takip edilmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi ve herkesin bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini vurguladı.