Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısına telekonferans yöntemiyle katıldı.   

COVID-19 salgın tedbirleri kapsamında NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımları ile gerçekleştirilen toplantıya NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile Üniversitenin Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.  

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a; üniversitenin akademik birimleri, insan kaynağı, öğrenci sayıları, yabancı uyruklu öğrenciler, bütçe, öğrenci personel hareketlilikleri ve YÖK Bursiyerleri, proje faaliyetleri, pandemi döneminde uzaktan eğitim ve teknik alt yapının iyileştirilme çalışmaları, Covid-19 önlemleri, akademik, idari personel ve öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çevrim içi etkinlikler ve eğiticilerin eğitimi, üniversite tarafından yürütülen ikili işbirlikleri, yapılan çalışmalar, sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen MYO istişare toplantıları, UNİKOP Dönem Başkanlığı, 2021 Hacı Bektaş Veli Yılı etkinlikleri hakkında sunumda bulundu.  

Üniversitenin yürüttüğü çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bildiğim ve gördüğüm için yeni bir üniversite olmasına rağmen alt yapı ve insan kaynağı bakımında hızla büyüyüp gelişen bir üniversitemiz.

YÖK olarak üniversitelerde akademik personelin atanması ve hak edenlerin yükselmesinde ölçüt olarak başarı ve performansın değerlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Ayrıca YÖK olarak ilk kez üniversitelerimizin başarısını arttırmak adına başarılı bölümlerine has olmak üzere kadro dağılımını gerçekleştirerek, eğitim ve öğretimde üniversitelerimizin rekabetçi bir ortamda başarı çıtalarını yükseltmeleri için kendilerine fırsatlar sunduk. Sizin de üniversite olarak bu bağlamda son akademik atama ve yükselmelerde bu kriterleri göz önüne alarak gerçekleştirmeniz ayrıca memnuniyet verici.

Üniversiteler sadece öğrenci sayıları ve akademik sayılarının çokluğu ile değil, genel olarak üniversitelerin ortaya koyduğu nitelikli projeleri de büyük önem arz etmektedir. Eğitimin amacı deneyimli ve donamlı öğrenci yetiştirmek olduğu için üniversitelerimize düşen görev de topluma her alanda katkı sağlayacak öğrenciler yetiştirmektir. Bunu da eğitim ve eğitimin diğer alanlarında var olan eksikleri hep birlikte giderek başarabiliriz. Bizim yapmamız gereken en önemli şey iyi öğrenci ve iyi birer vatandaş olacak, hocasını bir rehber olarak gören öğrenciler yetiştirmek

Bölgesel kalkınmaya odaklı olarak ülkemizde bulunan tüm üniversitelerimizde hareketlilik sağlamak için bir çalışma içerisindeyiz. Böylelikle büyük üniversitelerimizle birlikte diğer tüm üniversitelerimizin de aynı sistem içerisinde yer alarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu açıdan üniversitenizin bulunduğunuz şehir ve bölge için yapmış olduğu çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

YÖK Başkanı Saraç konuşmalarının ardından,  Senato ve Yönetim Kurulu Üyelerinin soru ve önerilerini dinleyerek cevapladı.