NEVŞEHİR(MHA) Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu kız öğrencileri 2015-1016 eğitim öğretim yılından itibaren daha önce Nuru Osmaniye Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmet veren yurt binasında öğrenim görecekler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yunus Emre İmam Hatip Orta Okulu Müdürü İskender Çınar, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar ve donanım tamamlanmak üzere olan yurt binasında öğrenciler kolej havasında, 20-25 kişilik sınıflarda, nezih bir ortamda eğitim görecekler. Öğrenci velilerin gecikmeden kayıtlarını yaptırmaları gerekmekte.

Özellikle Yunus Emre İlkokulunu bitiren öğrenciler sistem tarafından otomatik olarak evine en yakın ortaokula verilmekte, bu konumdaki öğrencilerin velileri çocuklarını imam hatip ortaokuluna göndermek istiyorsa bizzat kayıt yaptırmaları gerekiyor. Diğer bir hususu buradan öğrenci velilerimize duyurmak istiyoruz, çocuğunun hafızlık eğitimi almasını isteyen veliler isterlerse 5. 6. ve 7. Sınıflarda bir yıl (15 ay) süre ile çocuklarını okula göndermeyip hafızlık çalışması yapmasını sağlayabilirler. Kanunen bunun önü açık, her hangi bir engel de yok” diye konuştu.