NEVÜ Eğitim Fakültesinde "21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme Modeli Nasıl Olmalıdır?" konulu panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz'ün moderatörlüğünde; Doç. Dr. Aysun Erginer, Doç. Dr. Mesut Gün ve Dr. Öğr. Üyesi M. Hayri Sarı’nın panelist olarak yer aldıkları panel, 18 Mart Çanakkale Zaferi olması vesilesiyle şehitler huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Becit İşçitürk'ün takdimi sonrasında açılış konuşması yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, öğretmen okullarının kısa tarihçesini anlatarak programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  

Panel moderatörünün sırasıyla söz verdiği panelistlerin 21. Yüzyılda;  “insan becerileri”, “öğrenci ve öğretmenlerinin ne gibi yeteneklere sahip olması gerektiği”, “21. yüzyıl öğretmenlerinin on temel özelliği, eleştirel ve yaratıcı düşünme, robotik kodlama, dijital okuma, sayısal okuma” vb. konular hakkında yapılan verimli değerlendirmelerin ardından panel foruma dönüştürüldü.

"21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme Modeli Nasıl Olmalıdır?" başlıklı panel; panelistlere yöneltilen öğrenci sorularının cevaplanması, emeği geçenlere ve katılım gösterenlere teşekkür edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından sona erdi.