SGK İle Ziraat Bankası Arasında emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu esnafa 1,28 faiz oranı ve 48 ay vade imkanıyla kredi sağlanmasını içeren iş birliği protokolü imzalandı.

Konuya ilişkin müjdeli haber AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'den geldi. Açıkgöz yaptığı açıklamasın da, "Emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan BAĞ-KUR'lu esnafımıza kredi sağlanmasını içeren iş birliği protokolü TC Ziraat Bankası ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mız arasında imzalandı. Esnafımıza Hayırlı Olsun". dedi.

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4(b) kapsamında bulunan ve borçlarını ödeyerek emekli olabilecek sigortalılarımıza yönelik olarak bankalar ile görüşmeler yapılmış, bunun neticesinde de T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile kredi işbirliği protokolü imzalanmıştır.
v Banka ile sağlanan mutabakat sonucunda; 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4(b) kapsamında;
• Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,
• Birikmiş borcu ile birlikte askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı
bağlanabilecek sigortalılar,
• Birikmiş prim borcu ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,
Bankadan kredi kullanmak suretiyle borçlarını ödeyerek emekli olabileceklerdir.
v Sigortalılar, bankadan 1,28 faiz oranı ile 48 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir. Söz konusu protokol bu faiz oranlarında 3 ay için geçerli olacaktır.