Ürgüp, yöresel ürünleri Türkiye'nin ilk ve tek yöresel ürünler fuarı YÖREX'te bir kez daha görücüye çıktı.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'nin ( TOBB ) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı ( YÖREX ), ANFAŞ Expo Center 'da dün düzenlenen törenle açıldı. Fuarın ilk gününde Ürgüp standı büyük ilgi gördü. 

Fuarda Ürgüp'ü, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın, Meclis Başkanı Kemal Öğütlü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Dinler, Meclis Başkan Vekili Muammer Sak,  Meclis Üyeleri Asım Durusu Ve Osman Çakmak temsil ediyor.

Ürgüp standında Ürgüp'ün meşhur sütle kavrulmuş kabak çekirdeğinden, Kuru üzümüne, Pekmez'in den Un'a, Köftürden lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Ürgüp’ün yöresel ürünleri sergileniyor.

Ürgüp standında ayrıca ziyaretçilere kuru üzüm,kabak çekirdeği, köftür ikram edilirken, Kapadokya bölgesini temsilen maket peribacaları da hediye ediliyor. Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın, tarım sektörüne de en az turizm kadar önem verdiklerine dikkat çektiği konuşmasında, “Ürgüpdeğerlerine sahip çıkmalı ve markalaşmalı. Bu tür fuar organizasyonlarıyla Ürgüp farklılığını gözler önüne serdi. Amacımız ilçemizi her yönüyle en iyi biçimde tanıtmak. Bunun için var gücümüzle çalışacağız” dedi.