İşte Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık Seçimlerinde İş Adamı Yakup Zağlanmış ın ardından adaylığını açıklayan Parmaksız dan basın açıklamasından son dakika açıklamaları...
 Parmaksız önce 13 yıllık Başkanlığına ilişkin şunları ifade etti.

Biz İlk hedefimiz Nevşehir e arzu edilen OSB mizi kazandırmak oldu .İlk olarak bildiğiniz gibi Özel OSB sonra Acıgöl ilçemize kazandrıdığımız OSB miz oldu.Özel OSB NTSO ve Nevşehirli Sanayicilerimizin gayret ve çalışmalarının  emeğidir. Bu anlamda Nevşehir Özel OSB için devletten hiçbir destek almadan tamamen kendi sanayici esnaflarımızın karşılıklı güven ve çalışmalarının emeği olmuştur.

Özel OSB için İlk defa bugün Devletten bir yardım aldık yol yapımı için…

Nevşehir deki Özel OSB haricinde Türkiye de hiçbir OSB de Devlet desteği olmaksızın kendi Sanayici özverisiyle yapılmış bir OSB si yok.

 

Bugün hep o taraftan geçerken gururlanırım sevinirim orada binlerce kişi çalışıyor. Hem üretime hem istihdama hemde ülkemize katkıları var. Huzurlarınızda tekrar o yatırımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum.

 

İkinci OSB İl Özel idare Ticaret Sanayi Odası ve Acıgöl Belediyesi iş birliği  ile birlikte yürütülen %45 tamamıyla devlet tarafından yapılmıştır.

 

Üniversite konusunda Ticaret Odamız Rahmetle andığımız Eski Valimiz Şinasi Kuş önderliğinde başladığımız 10-12 hayırseverimizin yaptırdığı binalarımız var. Hayırseverlikte Nevşehir nüfusa vurulduğunda Kayseri den daha öndeyiz.Üniversiteleşme adına üzerimize ne düştü ise yaptık halende veriyoruz hergün bir çok öğrencilere gıda yardımı ve başarılı öğrencilere desteklerimiz süüyor.

Hedefleri şahsım adına hep yüksek tuttuk ve olmaz denilen şeyleri başardık.Bir dönem daha üyelerimize hizmet etmek arzusundayım.3 Ocakta Meclis toplantısında birlik beraberlik çağrısı yaptım. Önümüz açıldı Başkanlık için …Anayasa mahkemesi tarafından Başkanlık için adaylığımız için önümüz açılınca bizde hizmet için adaylığımızı ve arkadaşlarımzıla birlikte tekrar yola çıktık.Kimseye şu şudur bu budur diyecek durumda değilim.Onlarla birlikte 13 yıl çalıştık.Onlarda benim için bir şey söliceklerini sanmıyorum.Zira biri Meclis Başkanımız birisi Meclis Başkan yardımcımızdı biz yapamadıysak o zaman onlarda bizle beraberlerdi.Seçim sürecinde Bizim kimseyle çatışma,kırkınlık,kızgınlık gibi bir niyetimiz yok.

 

Vefasızlık

Yakup bey ve Sacit beyle beraberdiniz bir Vefasızlık görüyormusunuz?

Adaylık medeni cesaret işi ve demokratik bir seçim ve karardır.Bu gün biz daha yapacaz diyorlar bizde daha iyi devam edeceğiz diyoruz bugün yollar ayrılıyor olay bu herkesin aday olma hakkı var.Kimse bunu yanlış anlamasın.Ben burada hiçbir zaman akılıma vefasızlık falan gelmedi.Benim önümde bir engel vardı anayasa mahkemesi hukuka aykırı buldu ve önümüzü açtı.Bu bir yarış vefasızlık diye bir şey yok.

500 Milyon Dolarlık Proje için son durum nedir?

Biz bir Aracı finans kurumu ile yap işlet devret firmasıyla bir anlaşma yaptık . Ağustos 2011 yılında Amerika Miemi de bir sözleşme yaptı. Bu güne kadar bir finansman temin edemediler.Sözleşmeyi fesh ettik.İkinci bir arayışada giremedik.Zira seçimler vardı Başkan olup olmayacağımız belli değil. Halen firmadan emailler geliyor finansman sağlamalarını bekliyoruz.Biz firmaya Ne tapu verdik nede odamız bağlıyan bir durum söz konusu değil.Finansmanı sağlarlarsa devam edeceğiz. ….

 

Nevşehir Belediye Başkanı ve Milletvekilleri Seçimlerde Müdahil Olmayacaklar

 

Siyasetin bu seçimlere dahil olmayacağı düşüncesindeyim. Bu konuda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve 3 Milletvekillerimiz ile geçtiğimiz hafta bizzat görüşmemizde bana söylenenleri sizlere aynen aktarmak istiyorum: Gerek Ünver gerekse Milletvekillerimiz NTSO seçimlerinde taraf olmayacaklarının sözünü verdiler dedi.

Birleşme düşüncesinde değiliz. Aday olan arkadaşlarla 13 yıl birlikte çalıştık.Ben onlarla kader birliği yaptığımız için onlar hakkında bir şey söyleşmeyeceğiz...Parmaksız’ın basın açıklamasında Oda Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Necmi Cantekin,Ulutaş Dirlik,Turizmci Kaptid Başkanı Ahmet Tok,Nazif Demir,Erdoğan Daldiken, Mehmet Ali Öbekli, Ekrem Nurlu, Sedat Cantekin,Yüksel Babaoğlu,Habil Uluer, Cavit Vergiveren,Hasan Kahveci,Cengiz Gülen,Kenan Gürlek,Cengiz Yıldız,Cavit Dirikoç,İrfan Karaca,Mikdat Şahin,Murat Bilgili,Mahmut Çalışkaner,Ahmet Gündüz,Gökçe Yamangil,Hakan Kavas,S.Mehmet Avşar da yer aldı.
Arif Parmaksız ın bugünkü Basın Açıklamasını veriyoruz...