Ata Bims işletmesi Nevşehir merkeze bağlı Kaymaklı kasabasında Yaşar Koçan isimli vatandaşın iddialarını yaptığı yazılı açıklama ile yalanladı.

Ata Bims End. Min. İmal. İnş. Taah. Akar. Nak. San. Ve Tic. Ltd. Şti. yaptığı yazılı basın açıklamasında haklarında yapılan iddiaları yalanladı.

Ata Bims İşletmesinden ​Yapılan Açıklamada; Nevşehir İli Kaymaklı Kasabasında bulunan Maden sahamız hakkında çıkan iddialar asılsızdır. Bahse konu haberde söylenenler gerçeği yansıtmamaktadır. Maden sahası sahibi olarak biz kimsenin tarlasını GASP etmiyoruz. Tarla sahipleri ile anlaşma noktasında satın alıyoruz. Yine bahse konu haberde geçen tarım ürünlerine zarar verdiğimiz yönündeki haberde asılsızdır. Haberde bulunan kabak tarlası içinden Yaşar KOÇAN isimli şahıs kendi aracı (traktörü) ile geçmektedir. İş makinası ve Tır Kamyon gibi araçların o yolu kullanmadığı bilinmektedir. Sulama tankı aracımız ile yollar her 2 saate sulanmakta ve toz kalkmamaktadır. Yine haberde geçen yolların bozulması konusu da tamamen asılsızdır. Bozuk yollarda bizim çalışmamız da imkamsızdır. Ayrıca Kaymaklı Kasabası Çiftçi Koruma Derneği Başkanı ve üyelerinin tarım arazisi yollarının bozulmadığı ve aksine düzeltildiği, Yaşar KOÇAN isimli şahsın da bahsettiği yolların bozulmadığı bilgisi mevcuttur. Kaymaklı’ nın tarım arazilerindeki traktörlerin gitmeyeceği, çıkmadığı yollara Ağır vasıta (TIR, KAMYON) araçların gittiği çıktığı bilinmektedir. Yani bu haber tamamen asılsızdır. Yaşar KOÇAN isimli sahsın da orda kendine ait tarlası da bulunmamaktadır ve ekili alanlara hiçbir şekilde zarar verilmemektedir. Yaşar Koçan isimli şahsın rahatsızlık konusu yol ve toz değildir. Ekim Dikim yaptığı arazinin kiralık olması ve arazide başka bir yeri kiralayamadığından dolayı rahatsız olmaktadır. Arazide bulunan  tarlaların firmamız tarafından tarla sahipleri ile anlaşma noktasın da alındığı da bilinmektedir. Biz firma sahibi olarak maden işletme konusunda kanunlara uygun hareket etmekteyiz. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz. Bize bu fırsatı veren FİB Haber Merkezine teşekkür ederiz.
Ata Bims End. Min. İmal. İnş. Taah. Akar. Nak. San. Ve Tic. Ltd. Şti.