Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, her ile bir teknoloji geliştirme bölgesinin (TGB) kurulacağını açıkladı. TGB’lerin mevcut durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özlü, TGB’lerin 2001 yılından itibaren kurulmaya başlandığını hatırlatarak, sayının 66’ya ulaştığını belirtti. Özlü, “Teknoloji geliştirme bölgelerinde, 4 bin 510 firma bulunuyor ve buralarda 46 bin 314 kişiye istihdam sağlanıyor” dedi.
Küresel pazarlardan pay almanın en önemli yolunun, Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik ürün üretmekten geçtiğine işaret eden Özlü, bu noktada teknoloji geliştirme bölgelerine önemli görevler düştüğünü söyledi. Teknoloji geliştirme bölgelerinde görev alacak nitelikli insan kaynağının önemine dikkati çeken Özlü, Türkiye’nin gelecek yıllarda teknolojik sıçrama gerçekleştireceğini ve bu sıçramanın merkezinde de teknoloji geliştirme bölgelerinin olacağını vurguladı.
Sanayiciyi, araştırmacıyı ve üniversiteleri buluşturarak yeni ürün ve üretim yöntemleri geliştirmelerini sağlayacak teknoloji geliştirme bölgeleri sayısının, 66’ya ulaştığını kaydeden Özlü, 2023 hedeflerine doğru ilerleyen yeni Türkiye’de, her ilde en az bir teknoloji geliştirme bölgesi kurulması için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. 


Kaynak:Sanayi Gazetesi