Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir proğramı kapsamında Kavak kasabasında bulunan soğuk hava depolarını ziyaret etti.

Bakan Varank'a, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir İl Ticaret Müdürü Ahmet Taygurt, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı eşlik ederken, AK Parti Kavak belde Başkanı Ahmet Soylu ve S.S. Kavak Soğuk Hava Depoculuğu İşletme ve Hizmet Kooperatifi Başkanı Ali Bedir'de ziyaretlerde hazır bulundu.

Nevşehir Kapadokya bölgesinde daha çok patates ve limon depolanması için kullanılan kayadan oyma doğal soğuk hava depolarında incelemede bulunan Bakan Varank, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı'dan bölgedeki doğal yeraltı depoları ile ilgili bilgi aldı. Soğuk hava depolarının özellikleri ve bölgeye katkısı konusunda bilgilendirilen Bakan Varank, daha sonra depoları gezip işçilerle sohbet etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Kavak kasabasında depo ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamasında; "Yeraltı doğal depolarımızı TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile ziyaret ederek, depoculukla alakalı bilgi edindik. “Doğal depoculuğun ekonomimize ve tarımımıza katkısı çok büyük. Bu değeri, sistemli ve verimli işletmecilikle artırmanın çabası içerisinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Haber: Hamit Doğan