Önümüzdeki günlerde Nevşehir merkez Vefa Küçük Caddesi üzerindeki merkezlerine taşınacak olan Üçoklar Tekstil İşletmecisi Bilcan Özkahraman’ı makamında kabul eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kadınların istihdamının artırılmasına yönelik son günlerdeki girişimleri büyük bir memnuniyet içerisinde izlediğini belirterek, bu yöndeki çalışmaların daha da yoğunlaşması ile Nevşehir’in ekonomik anlamdaki gelişmişliğinin ciddi ivmeler kazanacağını söyledi.

 

Bir bankadaki yöneticilik görevinden emekli olduktan sonra 10 günlük bir ziyaret için geldiği Nevşehir’de özellikle otellerin tekstil alanındaki ekipmanlarındaki ihtiyacı gördükten sonra bu alanda çalışma yapması düşüncesi içerisine girdiğini belirten Özkahraman, TÜMSİAD’ın girimcilik eğitimlerine katıldıktan sonra eşinden ayrılmış zor durumda olan bayanları tercih ederek Lale Sanayi Sitesi’nde Tekstil ürünlerinin üretiminin yapıldığı bir atölyede 40 bayan ile işe başladığını ifade etti. Özkahraman, işletmesini önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren Vefa Küçük Caddesi üzerindeki merkeze taşıyacağını ve yine İŞKUR ile işbirliği halinde 1 Şubat 2013 tarihinde açacakları eğitim kursları sonrasında işletmelerinde istihdamlarının sağlanacağını anlatan Özkahraman, işletmelerinde penye, mont, iş kıyafeti, otel ekipmanları ve terlik üretiminin yanında önümüzdeki süreçte, iç çamaşırı üretiminin de başlatılmasının planlandığını aktardı.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, 2012 yılının son aylarında gerçekleştirilen bir dizi girişimler ile kadınların istihdamının artırılmasına yönelik çalışmaları büyük bir memnuniyet içerisinde izlediğini belirterek, bu yöndeki çalışmaların daha da yoğunlaşması ile Nevşehir’in ekonomik anlamdaki gelişmişliğinin ciddi ivmeler kazanacağını söyledi. Ünver daha sonra şunları söyledi; “Kadınlarımızın her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da istihdamlarının artması bizleri sevindiriyor. Bu durum, kentimizin gelişmişliğinin sağlanması adına da önemlidir. Üreten bir toplumun sadece ekonomik anlamda değil, çok farklı alanlarda da gelişim sürecine önemli katkılar sağlayacağı öteden beri bilinen bir gerçektir.”dedi.