Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, tüm çiftçileri ve borsa üyelerini, Nevşehir'de açılacak Tarım Fuarı'nı gezmeye davet etti.

Nevşehir ve çevre illerden vatandaşları fuara davet eden Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir'de ilk kez düzenlenecek olan Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın 1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

“NEVŞEHİRLİLERİ TARIM ALANINDAKİ TEKNOLOJİYLE BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bu tür fuarların üreticilerin ufkunun genişlemesi ve yeni teknolojileri görmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Salaş, şunları kaydetti: "Nevşehir, ülkemizin en önemli tarım kentleri arasında yer alıyor. Bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ve paydaşlarımızın katkılarıyla Nevşehir'imizde ilk defa "Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı" düzenlenecektir. Bu yıl ilki düzenleyecek olan fuar için hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile katılımcı firmaların ürünlerini tanıtmasını ve Nevşehirlileride tarım alanındaki teknolojiyle buluşturmasını hedefliyoruz. Tarım alanındaki en son teknolojik gelişmeler, makine ve ekipmanlar bu fuarda sergilenecektir. İlimiz ekonomik ve ticari potansiyelinin arttırılması açısından da büyük önem arzeden Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'mıza herkesi bekliyoruz.” dedi.

Nevşehir'de ilk kez Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı düzenlenecek.

1 Aralık 2022 Perşembe günü açılacak olan fuar 4 Aralık Pazar akşamı sona erecek.

Öte yandan Nevşehir'de ilk kez gerçekleştirilecek olan Fuarda tarım, tarım teknolojileri, tohum, gübre, yem, sulama üniteleri, seracılık, ilaçlama, hayvancılık teknolojileri, gıda ve gıda endüstrisi ürün grupları yer alacak.Ayrıca, bir çok sektörden firma fuarda ürünlerini sergileyerek vatandaşlara tanıtım ve satışta bulunacak.

4 gün sürecek olan ve Nevşehir kapalı pazar yerinde düzenlenecek fuar 10.30 – 17.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar, Nevşehir Kapalı Pazar yerinde olacak. Nevşehir de ilk kez düzenlenecek olmasından dolayı katılımında yüksek olması bekleniyor.

NEVAGRO Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın Açılış Töreni 02 Aralık 2022 Cuma Günü Saat 10.30'da Nevşehir Kapalı Pazar Yerinde Yapılacaktır.

Fuar alanında engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik aktiviteler ve tarım ve tarım ürünleri içerikli yarışmalar yapılacak.