Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye İçin Değişim Başlıyor– Nevşehir İş Dünyası Buluşması” programı kapsamında Nevşehir’deki iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Merkez Binasın da düzenlenen Nevşehir İş Dünyası Buluşmaları Toplantısı’na, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Nevşehirli iş insanları ve davetliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız, “Sayın bakanımızın iş camiamızı onurlandırmasından dolayı kendisine şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Özellikle ekonomimizdeki yavaşlamanın açılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın çok üstün gayretleri var. İş camiamızın sayın bakanımıza isteği konuların hızlı şekilde anında karar verilerek aktif şekilde çözülmesi ve camiamızın tekrar eski günlerine kavuşması için yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ta yaptığı konuşmasında, geçen yıl ağustos, eylül, ekim aylarında "Türkiye ekonomisi küçülecek, enflasyon durdurulamaz, kur tutulamaz" söylemleri ile felaket senaryoları çizenlerin bugün hayal kırıklığına uğradığını vurguladı. Bu ülkeye güvenenlerin gelecek süreçte de kazanacağını, "malum koronun" kaybetmeye devam edeceğini anlatan Albayrak, şunları kaydetti: "Bu tablo çok daha iyi noktalara gelecek. Türkiye, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için en cazip ve en avantajlı piyasalardan biri olmaya devam edecek. 2 yıllık tahvil faizlerinde yüzde 26'lardan aşağı yönlü trendin sürmesi neticesinde yüzde 12 bandına kadar gerileme sağlanarak, Ekim 2017 seviyelerine dönülmüş oldu. Mücadele alanlarımızın başında gelen enflasyonda, yüzde 25'lerden kasım ayı itibarıyla yüzde 10 bandına gerilemeyi sağlamış olduk. İnşallah bu yılı, hedefimiz olan 12'nin altında bir seviyeyle kapatıp, enflasyonu önümüzdeki yıldan itibaren kalıcı tek haneli rakamlara çekmiş olacağız. Dengelenme sürecinde sürekli vurguladığımız üzere, yaşanan tüm iyileşmeleri ve gelişmeleri vatandaşlarımıza ve iş dünyamıza yansıttık, yansıtmaya devam ediyoruz." dedi.

Toplantı, konuşmanın ardından basına kapalı olarak bir süre daha devam etti. Bu bölümde NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız moderatörlüğünde Nevşehirli iş insanları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a sorularını ilettiler. Bakan Albayrak'ta son bölümde kendisine yöneltilen bu soruları teker teker cevapladı.