Modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirten kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakkında Uygulama Rehberi yayınlandı. KDV hariç hazırlanan 1.000.000 TL proje tutarının %50 oranında hibe kapsamında

Bu program aşağıdaki 9 dokuz adet yatırım konusuna destek verilecektir.

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması,

g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri,

ğ) Akıllı sulama sistemlerine destek verilecektir

Başvurular 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar, başvuru sahipleri tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden il müdürlüğüne teslim edilecektir.

Detaylı bilgiye Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ve  https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1759/Kirsal-Kalkinma-Destekleri-Kapsaminda-Bireysel-Sulama-Sistemlerinin-Desteklenmesi-Hakkinda-Teblig-_teblig adresinden ulaşılabilir.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/7)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayınlandı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/7)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2023/1) 20 Ocak  2023 Tarihli ve 32079 Sayılı Resmî Gazetete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/7)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2023/1) ve bu Tebliğ' e dayanılarak hazırlanan,  2023 yılı 18. Etap Uygulama Rehberi   yayınlanmıştır.

18 Etap Uygulama Rehberi.pdf

18 Etap Uygulama Rehberi .docx

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA BİREYSEL SULAMA TEBLİĞ