Hızla gelişen ve yeni yatırımlar kazanan Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi, Arap yatırımcılara da ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de Bor OSB’ye tarım ilaçları üzerine Astranova firmasıyla büyük bir yatırım yapan Suudi Arabistanlı Astra Holding.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali M.Al-Mezrawi ve şirketin üst düzey yöneticileri yemekli bir toplantı düzenleyerek AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Başkanı Ahmet Özmen, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ve il genel meclis üyeleriyle ile biraraya geldiler. Suudi firmasının yatırımlarının masaya yatırıldığı toplantıda yakında planlanan yeni yatırımlar ve projeler de görüşüldü. Suudi firması gördükleri ilgi ve destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Gübre ve kolimer fabrikası kurulacak

Astra Holding olarak Bor ilçesinde Ziraii ilaç fabrikasının bir ikincisini daha faaliyete geçirmek için ve yeni yatırımları gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını belirten Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali M.Al-Mezrawi, şirketlerinin merkezini de Bor’a aldıklarını, gübre fabrikası ve kolimer fabrikası kurmayı da düşündüklerini belirtti.

 

Bor Karma OSB’nin her geçen gün büyüdüğünü ve ciddi yatırımlara ev sahipliği yapmaya başladığını belirten Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, “Suudi Arabistan’ın ilk 10 şirketi arasında olan Astra Holding Bor OSB’ye 100 kişinin istihdam edildiği tarım ilaçları fabrikası kurdu. Astra Holding 2013 yılında Türkiye’ye planladıkları yatırımları Bor’da gerçekleştirmek istiyor. Bizler de yatırımcılara elimizden gelen desteği veriyoruz. Niğde’ye, ilçemiz Bor’a yatırım yaparak potansiyeli yüksek Niğde ekonomisine katılan ve katkı sağlayanlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.