6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun uyarınca vergi borçları yapılandırılıyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükellefler için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016.

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girmesi ile birlikte Emlak, Çevre Temizlik, Eğlence ve İlan Reklam Vergileri yeniden yapılandırılıyor. Mükelleflerin yapılandırmadan faydalanabilmeleri için 31 Ekim 2016 tarihine kadar Belediye Emlak Servisine bizzat başvurmaları gerekiyor.

Yapılandırma kapsamındaki borçlarda anapara değişmeyecek, vergi ziyai cezaları tamamen silinecek. Anaparaya bağlı cezalara, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek gecikme faiz ve zammı yerine vade tarihinden itibaren Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranı uygulanacak.

Yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksit ödemesi Kasım ayında başlayacak olup, kanun kapsamında 31 Ekim 2016 tarihine kadar olan Emlak, Çevre Temizlik, Eğlence ve İlan Reklam Vergisi borçları yapılandırılabilecek.

Borç ödeme işlemlerinin veznelerde yoğunluk yaşanmaması için son güne bırakılmaması hususu vatandaşlarımıza ilanen duyurulur.