PÜİS bölgesel düzeyde yürütülen bilgilendirme ve eğitim toplantısı, PUİS Kırıkkale Şube Başkanı Musa Ertaş ve sendika üyelerinin katılımıyla Ankara’daki PÜİS Genel Merkezi’nde yapıldı.Toplantıda bayilerin son dönemde yapılan mevzuat değişiklikleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

PUİS Kırıkkale Şube Başkanı Musa Ertaş ile birlikte Akaryakıt bayileri temsilcileri, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş’un başkanlığında ilki Ankara’da gerçekleştirilen PÜİS bölgesel düzeyde yürütülen bilgilendirme ve eğitim bayi toplantısı’nda üyeler, akaryakıt ve LPG bayilerini yakından ilgilendiren yeni mevzuat düzenlemeleri konularında bilgilendirildi.

"Kasım’da Maliyetin Altında Satış Yapanların Hepsi Bitecek..."

ERTAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve PUİS Kırıkkale Şube Başkanı Nevşehirli İş Adamı Sayın Musa Ertaş yaptığı açıklamasında; "PÜİS ülkemizin en ücra köşeleri dahil, yurt geneline yayılmış kayıtlı bir çok üyesi, onlarca şubesi, yüzlerce temsilciliği bulunan Türkiye’nin teşkilatlı tek İşveren Sendikası’dır. Dolayısıyla akaryakıt sektöründeki sorunların tümüne en ince ayrıntılarına kadar hakimiz. Bu sorunların kaynağını ve çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz.

Bu konuda ilkini Ankara'da düzenlediğimiz PUİS Bölgesel Bayi toplantı’sında sektörün gündemindeki sorunlar masaya yatırdık ve bu sorunların çözümü için izleyeceğimiz yol haritasını belirledik. Yine, üyelerimiz, akaryakıt ve LPG bayilerini yakından ilgilendiren yeni mevzuat düzenlemeleri konularında bilgilendirildi. Ayrıca haksız rekabetten kaçakcılığa kadar sektörümüzün yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında önümüzdeki günlerde önemli bir gelişme yaşanacak. İlgili Bakanlıklar nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonunda Kasım ayı ile birlikte işallah bu sorununda üstesinden geleceğiz. Şimdiden sektörümüze hayırlı olsun " dedi.

“2020 YILI BAYİLER İÇİN KRİTİK BİR YIL”
Konuya ilişkin açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş'ta şunları söyledi: “Son dönemde akaryakıt ve LPG sektörlerini yakından ilgilendiren çok sayıda mevzuat düzenlemesi yapıldı. Öte yandan 2020 yılı 5 yıllık sözleşmelerin yenilenmesi açısından da bayiler için kritik bir yıl. Gerek yeni mevzuat düzenlemeleri, gerekse bayilik sözleşmeleri konusunda bayilerimizi bilgilendirmek ve eğitim vermek amacıyla bölge bayi toplantılarını yapmayı kararlaştırdık. Ticaret Odalarının desteğini de alarak yaptığımız bu toplantılara tüm bayilerimizin katılabilmesi için toplantıları bayilerimizin ayağına giderek bölgesel düzeyde yapmanın daha doğru olduğunu düşündük. 30 Ekim ile 22 Kasım arasında olmak üzere 7 ayrı bölgede toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantılardan sonra İzmit, Erzurum ve Diyarbakır’da 3 ayrı toplantı daha yapmayı planlıyoruz.”

BAYİ TOPLANTILARI TAKVİMİ
Öte yandan PÜİS Bölge Bayi Toplantılarının ikincisi 1 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da, üçüncüsü 6 Kasım 2019 tarihinde Antalya’da, dördüncüsü 9 Kasım 2019 tarihinde Samsun’da, beşincisi 13 Kasım 2019 tarihinde Konya’da, altıncısı 19 Kasım 2019 tarihinde Adana’da, yedincisi 22 Kasım 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek.

 “KURUMSAL BAYİLER KÜÇÜLÜRKEN DİĞER BAYİLER BÜYÜYOR”
Uzun zamandır yürütülen mücadeleler ile sorunların önemli bir kısmının çözüldüğünün önemle altını çizen Okumuş; “Bu sorunların 25’i çözüldü diyebilirim. Geriye 4 tane çözülmesi gereken sorun kaldı. Sorunlar bitmedi. Gerçek bir sorunumuz var ki o da ciddi yaramız olan kaçakçılık sorunu. Türkiye’de vergi kaçakçılığı sorunu maalesef ki devam ediyor. İçinde bulunduğumuz Ekim ayında bu konu ile ilgili bakanlıklara 13 ziyaret gerçekleştirdik. Yaptığımız araştırmalarda ilk 15’ten sonraki kurumsal şirketlerin yüzde 9,2 küçüldüğünü, diğer bayilerin yüzde 39,2 büyüdüğünü gördük. Bu konu hakkındaki araştırmalarımızı belgeleriyle ilgili mercilere ilettik. Bu konu ile ilgili buradan bir müjde vermek istiyorum ki; Kasım ayı içerisinde maliyetin altında satış yapanların hepsi bitecek. Kasım ayında kim bizim ekmeğimize kilit koyuyorsa bu iş artık son bulacak. Bu konuda geri adım atmak yok” ifadelerini kullandı.