​Petrol Ürünleri İşveren Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Musa Ertaş, PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş ve şube başkanları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Fatih Dönmez’i ziyaret etti.

Sektörün ve bayilerin gündemindeki sorunları Müsteşar Dönmez’e aktaran Genel Başkan Okumuş, maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar, lisanslama sürecinde bayilere kesilen idari para cezaları, 5015 sayılı Kanun’un ceza maddelerinde yapılan değişiklikleri içeren kanun değişikliği tasarısı, sorumlu müdür uygulaması, mevzuatın yeniden yapılandırılması, otomasyon sistemi, nakliye ücretleri, 2005 yılından önce kurulan istasyonlarda LPG için kilometre tahdidi aranmaması, yeni Büyükşehir Yasası ile kilometre tahdidi konusunda yaşanan sorunlar irsaliye ile ürün sevkiyatının yasaklanması, 6455 sayılı kanunla kaçakçılık yaptığı suçlaması sonucunda akaryakıt istasyonlarının kapatılması konuları başta olmak üzere bayilerin gündeminde yer alan sorunlara dikkat çekti.

Genel Başkan Okumuş ayrıca bu sorunlara ilişkin ilgili Bakanlıklarla PÜİS’in yaptığı görüşmeleri aktardı.  

5015 sayılı Kanun’da yer alan cezaların çok yüksek olduğuna dikkat çeken PÜİS Genel Başkanı Okumuş, “Sayın Müsteşarım biliyorsunuz mevcut haliyle cezalar çok yüksek ve uyarı mekanizması yok. EPDK ile birlikte yürüttüğümüz çalışma sonucunda hazırlanan Kanun değişikliği tasarısında cezalarda bir indirime gidildi. Ayrıca Kanun’da olmayan uyarı mekanizması da tasarıda yer alıyor. Bu tasarı şu anda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda. Tasarının bir an evvel yasalaşması için desteğinizi bekliyoruz” dedi.


Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan PÜİS Kırıkkale Şube Başkanı Musa Ertaş, şunları söyledi: “PÜİS heyeti olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Fatih Dönmez’i ziyaret ettik. Sektörümüz sorunlarının görüşüldüğü İstişare toplantımız oldukça verimli geçti. Yakın ilgi ve alakaları için Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Fatih Dönmez’e teşekkür ediyorum" dedi.