Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, 24 ve 26. Dönem Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Avanos-Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi müjdesini verdi.

Avanos-Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına ilişkin protokol 2022 yılının Ocak ayında ilgili paydaşlar tarafından imzala altına alınmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aşamalarının tamamlanmasının ardından yer tahsisiyle alakalı Tarım ve Orman Bakanlığı’na arazi kullanım başvurusu yapıldı. Devam eden sürecin ne zaman tamamlanacağı konusu Nevşehir kamuoyunda merak konusuydu. 

Projenin en önemli aşaması olan “OSB alanı başvurusuna ve kullanım iznine” ilişkin olarak vatandaşlarımıza müjdeli haber Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, 24-26. Dönem Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER’den geldi. 

Yaklaşık 650 dönümlük alan üzerinde faaliyet gösterecek Avanos-Kapadokya OSB’nin Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde devam eden izin sürecinin tamamlandığını belirten GİZLİGİDER, AVANOS ilçemizde kurulacak OSB’nin şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundu.