Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) 8 yönetim kurulu ve 5 yedek yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından bugün yapılan ATO Meclis toplantısında da Başkan Salih Bezci de istifa etti. 

OSMAN GÖKÇEK ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ATO Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.
Geçici yönetim, odayı seçime götürecek. Böylece seçim, bir yıl önce yapılmış olacak.

Türkiye'nin ikinci büyük ticaret odası olan Ankara Ticaret Odası'nda sabah saaatlerinde istifa haberleri geldi.

İlk olarak 11 yönetim kurulu üyesinden 9'u istifa etti. Ardından ATO Başkanı Salih Bezci, basına kapalı yönetim kurulu toplantısında istifasını sundu.

OSMAN GÖKÇEK ADAY

 ATO Meclis Üyesi Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Bezci'nin istifasından sonra ATO Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
ADAYLIK KARARI ARDINDAN İLK AÇIKLAMA

ATO Başkanlığına adaylığını açıklayan Osman Gökçek'ten ilk açıklama geldi. Bezci'nin istifasını hatırlatan Gökçek, 'Bu sürecin içerisinde bir başkanlık yarışı olacağından aday olmak noktasında karar aldım' dedi. 

 
'BURASI DEMOKRATİK BİR ORTAM'

Üyelere istifa yönünde baskı yapıldığı iddiaları hatırlatılan Gökçek, 'Bu iddiaları gerçek dışı buluyorum. Meclis üyelerinin kendi iradeleri var. Bununla alakalı bir hadisenin olduğunu düşünmüyorum. Esas muhatapları olan kendilerine de sormak lazım. Zaten 15 Temmuz sürecinden sonra düzenli olarak Meclis'te de istifayla ilgili konuşmanın geçtiğini de duyuyorduk. Ama konuyla alakalı olarak meclis üyeleri kendi aralarında bir karar almışlar ve konuyla ilgili olarak istifa etmişler. Kendilerine saygı duymak gerekiyor. Burası demokratik bir ortam. Burada baskı ile bir şeyler yapıldı denilmesi gerçekten üzücü. Bu konuşmaların uygun olmadığı düşüncesindeyim ' ifadesini kullandı. 


GÖKÇEK'İN OĞLU OLMAM...

Osman Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu olmasından dolayı yapılan eleştirilere de şöyle yanıt verdi:

'Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın oğlu olmam bu ülkenin bir ferdi olmama anlamına gelmiyor herhalde, ben de bu ülkenin bir ferdiyim. Ben aynı zamanda ATO'nun meclis üyesiyim. Buraya seçilerek geldim. Farklı siyasi ve dünya görüşlerinde olan birçok arkadaşım bana oy vererek buraya meclis üyesi seçtiler. Şimdi de 188 meclis üyesinin oyları ile yeni bir sürece girdik.'



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ TİCARET ODASI KONUMUNDA

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.


Beyaz TV