Tarım ve Orman Bakanlığının “Yeşil Mercimek Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Hacıbektaş’ta 45 çiftçiye %75 hibeli sertifikalı yeşil mercimek tohumu dağıtımı yapıldı. Yaklaşık bütçesi 250 bin lira olan 27.750 Kg tohum 2.000 dekarlık alana ekilecek.

Hacıbektaş Merkez Tarım Kredi Kooperatifinde gerçekleştirilen tohum dağıtımına Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Hacıbektaş Ziraat Odası Başkanı Hakan Taşdemir, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Gürol Çetin, Hacıbektaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasin Çoban ve çiftçiler katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının “Yeşil Mercimek Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” ile ülke ihtiyaçlarına cevap verecek miktarda ve kalitede ürünün, istenilen yer ve zamanda pazara sunulabilmesi amaçlanıyor.

Kaymakam Kurtoğlu, ”Hacıbektaş Kaymakamlığı olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Yerli ve ata tohumu çok önemsiyoruz. Bizim bir kadın kooperatifimiz var. Onlara ata tohumuyla ürün ektirip alıp yurt dışına ihraç etme gibi bir politikamız da var. Tarımı çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

     

Kaynak: Haber Hacıbektaş