NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Meclis Üyeleri ile istişare etti.​

Anamur’a gelmelerindeki esas amaçlarının, sıkıntıları ve talepleri dinlemek olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Pandemide Oda Başkanlarımızla birlikte çalışarak, sizlere yönelik pek çok desteğin çıkmasını sağladık. Feridun kardeşim de dertlerinize tercüman oldu. Sizlerin tüm sıkıntılarınızı ve taleplerinizi bize getirdi. Biz de bunları ilgili bakanlara aktardık ve takip ettik ve pek çoğundan da sonuç aldık” dedi.

Sıkıntıların bitmediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Yapılması gereken daha çok iş var. Bugün bunun için buradayız. Piyasada durum nedir, hangi konularda sıkıntı var, ne yapmak lazım, burada anlatın, bizde ilgili yerlere götürelim. Girdi maliyetlerimizdeki artışı, krediye erişimdeki sıkıntıları, yüksek enerji fiyatlarını, tarımda gübre ve yemin çok pahalı hale gelmesini Bakanlara iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, yüksek enflasyon nedeniyle şirketlerin işletme sermayesi ihtiyacının arttığını belirterek şöyle devam etti: “Onları desteklemek üzere, yeni kredi ve KGF kefaletli kredi paketleri gerektiğini de hükümete söylüyoruz. Bununla ilgili yeni bir paketin de yakında çıkmasını bekliyoruz. İşte 2 gün önce Ankara’da Ekonomi Şurası düzenledik. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve 5 Bakanımız geldi. Onlara da 5-6 saat boyunca sizlerin dertlerini anlattık. Unutmayın bizim görevimiz bu, icraat işi hükümetin. İşte şimdi, sizlerin söyleyeceklerini de gündemimize alacağız. Feridun Başkanımla birlikte bunları takip edip, sonuçlandırmak için çalışmaya devam edeceğiz”.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın akredite oda olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Yani 5 yıldız hizmet sunduğunu da uluslararası seviyede teyit ettirmiş ve belgelemiş durumda. Paris, Berlin, Londra odaları ile aynı kalitede hizmet veriyorlar. Bu vizyonu için de Odamızı ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Anamur’un yeni bir hal ve OSB talebi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Feridun Başkanım bunları da yakında takip ediyor ve Mersin Belediyesinin desteğini de alıyor. Feridun Başkanımızın talebiyle, Anamur’da güzel bir işe daha imza atıyoruz. Şimdi Anamur’da bir TOBB Okulu yapma kararı aldık. Hayırlı olsun” dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Torunoğlu, Hisarcıklıoğlu’na yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Torunoğlu, Anamur coğrafyası ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.