TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız Edirne’de bir dizi ziyaret ve etkinliklere katıldı.
Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet ilk olarak Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu’nun açılış törenine katıldı. Açılış törenine çevre il ve ilçelerin oda ve borsa başkanları, çok sayıda iş dünyası insanı, bürokrat ve yetkili katılım sağladı.​
Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada hedeflerinin tüm gümrük işlemleri açısından maliyetleri düşürmek, kırtasiyeciliği bertaraf etmek ve işlem süresini azaltarak eşyanın bir an önce nihai varış noktasına ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Açılış töreninin ardından, Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın yenilenmesi için temel atma törenine katıldı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu projenin temel atma töreninde yaptığı konuşmada Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın toplam 147 bin metrekare olacağını belirterek “2019’un başında kapımız genişlemiş olarak faaliyete başlayacak” dedi.
Son olarakta, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız Edirne programı kapsamında Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.
Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’un ev sahipliği yaptığı ziyaretlerde karşılıklı görüş alışverişi gerçekleştirildi.​
Edirne Ticaret Borsası’nda elektronik satış salonunda gerçekleştirilen temsili satışı takip eden ve çalışmalara ilişkin sunumu dinleyen Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Edirne Depoculuk İşletmeleri AŞ’de ve Canlı Hayvan Satış Bölümü’nde incelemelerde bulundular.
Heyet daha sonra Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na geçerek burada istişarelerde bulundu.