Nevşehir'de, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı yatırımlarının Desteklenmesi 14.2 Etap A-İş Planı projelerinde, idari ve teknik yönden uygun bulunan ve Bakanlığımız tarafından onaylanan toplam 355 projeye % 50 hibe desteği verilecektir.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ; "11 Mayıs 2022 tarihinde başlayan “Makine - Ekipman Hibe Sözleşmesi” üreticilerimizle Kurumumuz arasında imzalanmaktadır.

Nevşehir İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüne başvuru yapacak olan hak sahibi çiftçilerimizin hibe sözleşmelerini en son 25 Mayıs 2022 tarihi Saat 17:00’den önce imzalamaları gerekmektedir. Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi Programı kapsamında yapılacak olan yatırımların İlimize, yatırımcılarımıza ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sözleşme sonrasında yatırımcılarımız, ödeme dosyalarını İl Müdürlüğüne teslim ederek makine-ekipman alımlarını tamamlamış olacaklardır. Asıl listede ismi bulunan hak sahiplerinden makine-ekipman alımından vazgeçenlerin bulunması durumunda, yedek listede ismi bulunan yatırımcılara hibe sözleşmesi için çağrı yapılacaktır.