Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 15 ilden gelen bakanlık çalışanlarına yönelik olarak 5-9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen, "Mera Yaz Okulu Eğitimi Programı"nın açılışına katıldı.

Mera çalışmalarını yürütmek üzere görev alacak Nevşehir ve 15 İl Müdürlüğünden Tarım ve Orman Bakanlığı mensubu 55 teknik elemanın Ürgüp Dinler Otel toplantı salonunda katılım sağladığı Mera yaz Okulu Açılış programına Vali İnci Sezer Becel'in yanı sıra Bitkisel üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir , Vali Yardımcısı Ürgüp Kaymakam vekili Mehmet Maraşlı, Ürgüp belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir il Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz ve Bakanlık Yetkilileri katıldı. Saygı duruşu-İstiklal Marşı ve açılış konuşmaları ile başlayan eğitim programı 9 Temmuz'da katılımcılara sertifikaları verilerek tamamlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı tarafından 5-9 Temmuz Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘Mera Yaz Okulu Eğitimi’ Nevşehir'de başladı.

Program kapsamında 4342 sayılı Mera Kanunu uygulamaları konusunda, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünde görev alacak teknik elemanların yetiştirilmesi amacıyla Nevşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonuyla bölge illerinden gelen personellere yönelik eğitim programı düzenledi.

Eğitimler öncesinde konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, gerek mera alanlarının gerek otlakların gerekse hayvancılık faaliyetleri noktasında bir takım projeler ve teşviklerle mevcut potansiyelin arttırılması yönünde sürekli çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, bu vesile ile eğitimin ilimiz ve ülkemiz meralarına faydalar sağlayacağını temenni ediyorum. Kayseri, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinden bu eğitim için gelen arkadaşlarımıza da tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.