AK Partili Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesindeki doğal tüf kayalardan oluşan Kavak kasabasındaki doğal soğuk hava depolarını gezerek çeşitli incelemelerde bulundu.

AK Partili Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesindeki doğal tüf kayalardan oluşan Kavak kasabasındaki doğal soğuk hava depolarını gezerek çeşitli incelemelerde bulundu. AK Partili Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, ziyaret ve incelemelerine ilişkin FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında; İlk olarak Nevşehir'de limoncularımızın yoğunlukla bulunduğu Kavak kasabasını ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Daha sonra Nevşehir'in Kavak ve Ortahisar beldesinde soğuk hava depolarını gezerek limon tezgahında çalışan hemşehrilerimizle beraber olduk . Nevşehir ziyaretimiz her açıdan Oldukça verimli oldu dedi.


Nevşehir'in Kavak kasabasında ki Doğan Narenciye kaya oyma soğuk hava deposunu ziyaret eden Mersin Milletvekili Tezcan, "Nevşehir programımıza Kavak Kasabasında Hidayet Yılmaz'ın limon deposunda hemşehrilerimizle kahvaltı yaparak başladık. Nevşehir Kavak'ta limon depolarında çalışan hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Hayırlı işler diliyorum. Nevşehir Kavak'ta ziyaret ettiğimiz limon depolarında çalışan hemşehrilerimize samimiyetleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Malumunuz Mersin ile Nevşehir arasında Sosyal kültürel alanlarda olduğu gibi bunun dışında özellikle Ekonomik ve Turizm alanında da çok güçlü sıkı bir dostluk bağı bulunuyor. Nevşehirli bir çok hemşerimizin Mersin'de yazlığı var , güneyin incisi kardeş şehrimizde oldukça yoğun bir Nevşehirli de yaşıyor. Yine Mersin yaz aylarının Tatil için değişmez adreslerinden.

Öte yandan Mersin de yetişen tonlarca limonu narenciyesi Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden ve Kapadokya bölgesinde yer alan Nevşehir'imizin Kavak yada Ortahisar beldesinde bulunan, soğuk hava depoları ile bu sektöre hizmet veriyor. Bu yüzden iki kardeş şehir arasındaki ekonomik ilişkileri dostluk bağıyla daha sıkı tutarak güçlendirmemiz her iki şehrimiz menfaatleri adınada önem arz etmektedir.

AK Partili Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, inşallah Mersin'imiz ile dost kardeş şehrimiz Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi arasındaki bu güçlü bağın daha da kuvvetlendirilmesi adına üzerimize düşen ne varsa bizler yapmaya hazırız.Bizler halkımızın hizmetkarlıyız. Artık eski Türkiye geride kaldı. Hep birlikte el ele vererek tüm köy, belde, ilçe ve şehirlerimizi 2023 Türkiye'si hedeflerine hazır etmemiz gerekiyor. Bir tarafta Akdenizin incisi Mersin diğer tarafta Kapadokyanın gözbebeği Nevşehir .

Hala hazırda devam eden Turizm , Ulaşım , Sanayi ,Tarım gibi tüm sektörler için Karşılıklı fikir alışverişleri ve ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor. dedi.

Milletvekili Tezcan,limon deposunda çalışan mersinli hemşehrilerine ev sahipliği ve misafirperverliği için teşekkür ederek Kavak kasabasında ayrıldı.


Foto: Hamit Resul Doğan / FİB Haber