Nevşehir Tardım ve Orman İl Müdürlüğü hayvan nakliyeciliği yapan kişilerin alması zorunlu hale getirilen nakil aracı onay belgesi konusunda bilgilendirmede bulundu.  

Açıklamada; "Resmi Gazetede yayımlanan 'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği gereğince canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına 'Sürücü/Bakıcı Yeterlilik Belgesi'hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere 'Nakliyeci Yetki Belgesi', hayvan refahı ve korunmasına ilişkin standartları taşıyan nakil araçlarına 'Nakil Aracı Onay Belgesi' alma zorunluluğu getirilmiştir. 

Veteriner Sağlık Raporu tanziminde ve nakil esnasında bahse konu belgeler aranmaktır. Bahse konu belgeler için müracaatlar, yönetmelikte belirtilen belgelerle birlikte 31 Ocak 2022 tarihine kadar doğrudan İl Müdürlüğümüze yapılacaktır. Müracaatlarda araç sahibi Nakliyecilerin; Araç Ruhsatı ve 'K' Belgesi, Taşıt Kartı, Taşıma Kartı ile, Sürücülerin; Nakliye aracını kullanmaya yeterli ehliyet fotokopisi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Bakıcıların ise; nüfus cüzdanı fotokopisi sureti ile şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Nakliyeciler müracaatlarından önce araçlarını yönetmelikte belirtilen özelliklerde hazırlayarak, İl Müdürlüğüne getirip kontrolünü yaptırmaları gerekmektedir. Araçlarını istenilen özelliklerde hazırlamayan nakliyecilerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Nakliyeciler, sürücüler ve bakıcılar için İl Müdürlüğümüzde 03/02/2022 tarihinde saat 09:00'da toplantı salonunda eğitim kursları düzenlenecek olup, aynı tarihte yapılacak sınavda başarılı olanlara belge tanzim edilecektir. Yeterlilik belgesi almak isteyen, nakliyeci, sürücü ve bakıcıların müracaatlarını 31/01/2022 tarihine kadar Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapmaları gerekiyor" ifadelerine yer verildi.