Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD)’ın en genç ve en yeni üyelerinden biri olan İş İnsanı Yusuf Paslanmaz bir yandan eğitim hayatını öte yandan da ticaret hayatını sürdüren girişimci gençler arasında.

Röportajımız esnasında Nevkur ‘da orta refüj üzerine çekilen tel setlerden dert yanan İş İnsanı Yusuf Paslanmaz, gerek müşterilerinin gerekse sabah saatlerinde okullarına gitmek için bu tellerin üzerinden atlamak durumunda kalan öğrencilerin bu soruna bir çare bulunmasını beklediklerini de dile getiriyor.

Asgari ücrete yapılan zammın ister istemez reyonlardaki ürün fiyatlarına da yansıyacağını ve bu durumun insanların alım gücünü de etkileyeceğini kaydeden İş İnsanı Yusuf Paslanmaz “Kapadokya Ekonomik Pazar’ın işletmecilerinden biriyim. Yaklaşık 1.5 yıldır buradayız. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Matematik bölümünde de öğrenim görüyorum. Özellikle belirtmek istediğim bir konu var. Nevkur mahallesinde caddenin ortasında bulunan tel örgü bizi tedirgin ediyor. Öğrencilerde, müşterilerimizde ister istemez bu tellerin üzerinden atlayarak karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Nevşehir belediyemizin bu soruna bir çare bulmasını istiyoruz. Buraya bir üst geçit yapılmasını öneriyoruz. Sektör olarak Pandemi ciddi manada bizi üzmedi. Zira insanların geneli evde idi ve alışverişlerini de rahatlıkla yapabildiler. Ancak son asgari ücret zammı işletmecileri sıkıntıya koyacak gibi. Bildiğim kadarıyla 8 bin TL dolayında bir asgari ücret öngörülüyor. Asgari ücretin artması demek bizim maliyetlerimizin artması ve ister istemez bu durumu ürünlerimizin fiyatlarına da yansıtmamız demek. Bu da müşteriyi de üzüyor, bizi de. Böyle bir durumda haliyle işletmelerin kar marjları da düşüyor. Ülkedeki ekonomik sıkıntıların ne zaman çözülebileceğine dair de bir öngörüde bulunamıyoruz.

NESİAD’a yeni üye oldum. Birkaç toplantıya katıldım. Başkanımız Mustafa Ertaş ve yönetim kurulunun ilerleyen zamanlarda derneğimizin daha iyi işler yapacağına ve başarılı olacağına inanıyorum. Kendisini yetiştirmiş, bilgi dağarcığı geniş abilerimizde var dernek üyelerimiz arasında. Onlardan olumlu istifade edebileceğimize inancım tam”  diye konuştu.