Havaların soğumaya başladığı bu günlerde balık yemenin mevsimi olmasına rağmen kurban bayramının ardından Nevşehirliler adeta balık almayı unuttu.

Coğrafya itibariyle İç Anadolu bölgesinde yer alan Nevşehir’in balık yeme kültürünün fazla olmadığını belirten Halikarnas balıkçılık işletmecisi Fikret Çavdar , “ Kurban bayramı iyice belimizi büktü. Kurban bayramı öncesinde sezon başı olduğu için fiyatlar pahalıydı işlerimiz yine pek te iyi değildi.

Nevşehir halkı et yemeyi çok sever fakat balıketini çok fazla tercih etmezler. Nevşehirlilerin balık yemeleri için etli ekmeğe biraz ara vermeleri gerekiyor. Halkımız hamsiden sonra levreği ve somonu tercih ediyor. Bu mevsimin balıkları levrek somon ve çipuradır.

Somon omega 3 açısından zengin balık türü olduğu için özellikle çocuklara yedirilmeli. 15- 20 gün içerisinde balık artışı ve fiyatlarda düşüş bekliyoruz. Balığa rağbet arttı diyebilmek için et fiyatlarını artmasını balık fiyatlarının düşmesini beklemek gerekiyor.

Eti çok seven vatandaşlarımız mevsimi olmasına rağmen balık almıyorlar. Dönem itibariyle balıkların az olması fiyatlara yansıdı. Yakın zamanda da kurban bayramını atlattık bu da bizim satışlarımızı olumsuz etkiledi” dedi.