Nevşehir İl Özel İdaresi, 29 köyümüzün içme suyu kuyularının enerji bedelinin en az yarısını karşılayacak olan 'Güneş Enerji Santrali' (GES) projesi Nevşehir'in köylerinde bir bir hayata geçiyor.

Bu kapsamda Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala, Kuyulutatlar ve Özlüce köylerinde yapılan (GES) güneş enerjisi santrali tamamlanarak köylerimizin içme suyu elektriğini sağlamaya başladı.

Ayrıca, Derinkuyu ilçesine bağlı Çakılı ve Til köyleri içinde GES ihalesi yapılmış olup, Suvermez köyümüzde de en kısa sürede GES projesi için çalışmalar yapılacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Güneş Paneli Nedir ve Ne İşe Yarar?
Güneş enerjisi, NEDİR: güneş hücresinin yapısına bağlı olarak % 5 ile % 30 arasında bir verimle elektrik enerjisine çevrilebilir. Güç çıkışını artırmak amacıyla çok sayıda güneş hücresi birbirine paralel ya da seri bağlanarak bir yüzey üzerine monte edilir, bu yapıya güneş hücresi modülü ya da fotovoltaik modül adı verilir. Güç talebine bağlı olarak modüller birbirlerine seri ya da paralel bağlanarak bir kaç Watt’tan MEGA Watt’lara kadar sistem oluşturulur.