Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün demonstrasyon çalışmaları kapsamında patates yetiştirildi.

İl Müdürlüğünün demonstrasyon çalışmaları kapsamında patates yetiştiriciliği projesi ile Kaymaklı beldesinde deneme ekimi yapılan Patates hasat edildi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik Nevşehir/Kaymaklı 'da Bulunan Demonstrasyon Alanını Ziyaret Etti...

Genel Müdür Dr. Nevzat Birişik, Tarla Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Suat Kaymak, Endüstri Bitkileri Araştırmaları Çalışma Grubu Koordinatörleri Hüseyin Akyol ve İhsan Çetin, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Daha sonra, Genel Müdür Birişik, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz ve Şube Müdürleri ile birlikte Nevşehir/Kaymaklı'da bulunan Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Yerli ve Milli çeşitlerimizin dikili olduğu demonstrasyon alanına ziyarette bulundular.

Genel Müdür Birişik, demonstrasyon alanında Yerli ve Milli çeşitlerimizi tarla sahibi çiftçimiz ile birlikte gezerek çeşitlerimiz ile ilgili incelemeler ve değerlendirmelerde bulundu.

Katılımcılar, yapılan demonstrasyon çalışması ve yerli patates çeşitleri hakkında bilgi alarak yerli çeşit patatesleri inceleyip hasada katıldılar.

Yerli ve Milli çeşitlerimizin performansları hem tarla sahibi çiftçimiz hem de ziyarette bulununlar tarafından tam not aldı.