Nevşehir Fırıncılar Oda Başkan Yardımcısı Caner Erdoğan, kentte ekmeğe yapılan son zammı ve sektördeki son durumu Gıdavizyon TV'ye  değerlendirdi.

Nevşehir'de zamlı satışların dün itibari ile başladığını belirten Nevşehir Fırıncılar Oda Başkan Yardımcısı Caner Erdoğan, un ve diğer girdi maliyetlerinin artması nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yaptıklarını dile getirdi.

Fırıncılar Odası Başkan Yardımcısı Caner Erdoğan yapılan zam kararına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

* Un fiyatlarına yüzde 65 zam yapıldı. Aynı şekilde maya fiyatları ve diğer girdi maliyetlerimiz de çok yükseldi.

* Artan fiyatlara rağmen ekmeğe uzun süre bir fiyat düzenlemesi yapmadık.

* Malum Pandemi süreci tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi biz fırıncılarıda vurdu. Bu yüzden biz yeni ekmek fiyatlarına zam değil, fiyat ayarlaması diyoruz. " ifadelerinde bulundu.

Nevşehir Fırıncılar Oda Başkan Yardımcısı Caner Erdoğan'ın ekmeğe yapılan son zamlar ve sektördeki durumla ilgili Gıdavizyon Kurumsal İletişim Koordinatörü Alaaddin Orhan'a yaptığı o açıklamaları gelin birlikte izleyelim...

Nevşehir’de Ekmek bugünden itibaren yeni fiyattan satılıyor...

Nevşehir Fırıncılar Odası ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylanan tarifeyle ekmeğin ve kıymalı, peynirli pide fiyatlarına zam geldi.

Edinilen bilgilere göre, Fırıncılar Odası tarafından alınan kararın Nevşehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığında onaylanması ile birlikte yeni tarife fırıncılara ulaştırıldı. Ürgüp'te 200 gram ekmeğin satışı fiyatı 1 lira 25 kuruştan, 1 lira 50 kuruştan satışa sunulacağı öğrenilirken;

- Ekmek, Pişmiş, 200 gr. Yeni fiyatı 1,50

- Pide, Pişmiş, 200 gr. Yeni fiyatı 1,50

- Kıymalı Pide, Yeni fiyatı 15,00

- Kuşbaşı Pide Yeni fiyatı 20,00

- Peynirli Pide, Yeni fiyatı 13,00