Ülke genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma süreci sürerken, taze gıda ihtiyacının karşılanması için çiftçiler de bağı, bahçesi, yada tarlalarında işinin başında kalıp, çalışmalarını sürdürüyor. 

Nevşehir'de çiftçiler, 'Tedbirini al, üretimde kal' sloganıyla tarlalardaki faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde nesilden nesile aktarılan yerli ata tohumu kullanılarak üretilen Türkiye'nin en kaliteli sarımsağının çapa işlemleri başladı.

Sabah 07:00 de start alan çapa telaşı akşam 19:00 sularına kadar sürüyor. Özellikle bu saatlerde köy içi ve arazi yollarında traktör katarı ve hareketli saatler yaşanırken, Topaç köyünde kadınlar kendi aralarında sıralama yaparak imece usulü  hergün bir başka kişiye çapaya gidiyorlar.

Topaç köyünde sarımsak üretimi yapılan köylerinde genellikle kadınlar tarafından yapılan çapalama işlemi Haziran ortasına kadar üç defa yapılacak…

Sarımsak üreticisi Adnan Yıldız; "Koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Ve Bu süreçte tarımdaki insanların çalışması gerekiyor. Köylümüz üretecek ki insanlarımız tüketsin. Bu bağlamda köylümüz önlemlerini alarak tarlasında hem organik hem hijyenik üretmeye devam ediyor. Bugün sarımsak tarlasında çapalama işi yapan köyümüz emekçileri sosyal mesafeyi koruyarak çalışmalarını sürdürdüler. Türkiye'de,  köylüsü, çiftçisi ürettiği sürece kimse merak etmesin mahsuller ülkemize yeter" dedi.

Yıldız, "Bu vesile ile Topaç köyümüzde üretilen, yüksek aroma ve yüksek besin minerallerine sahip koronavirüse karşı da etkili olduğu bilinen sarımsakların çapalama sezonunun Topaçlı çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." dedi.

Haber:Adnan Yıldız