Nevşehir’de hafta sonu hareketli saatler yaşandı. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odaları sandık başına giderek yeni yönetimlerini belirledi.

"NEVŞEHİR'DE DEĞİŞİM HAREKETİ BAŞARILI OLMADI"

NTSO'DA PARMAKSIZ YIKILMIYOR...

Nevşehir’de sandığın ilk adresi 3 binin üzerinde üyeye sahip Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) oldu. Kuruluşunun 100’üncü yılını kutlayan NTSO’da, iki adaylı listelerle gidilen seçimlerde bu defa da durum değişmedi. 01 Ekim 2022 Cumartesi günü Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası zemin katındaki yerleşkesinde yapılan seçim sonuçlarına göre, 35 meslek komitesinin 23'ünü M. Arif Parmaksız’ın sarı renkli oy pusulası galip geldi. Yüksel Babaoğlu’nun beyaz renkli pusulası ise 12 meslek komitesini kazandı. 79 meclis üyesinden 50’sini Parmaksız ekibi kazanırken, bunlardan 29’unu ise Babaoğlu ekibi kazandı. 

Bu sonuçların ardından 5 dönemdir başkanlık görevini yürüten M. Arif Parmaksız, 6.kez seçimlerden galip ayrıldı.

BORSA’DA BAŞKAN DEĞİŞMEDİ... SALAŞ'LA DEVAM...!

Nevşehir’de sandığın ikinci adresi 200'ün üzerinde üyeye sahip Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) oldu. İki adaylı listelerle gidilen Borsa seçimlerinde mevcut Başkan  İbrahim Salaş, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.   

175 üyenin oy kullandığı seçimde geçerli 173 oyun 91’ini alan İbrahim Salaş, yeniden başkan seçildi. 2 oy geçersiz sayıldı. Özcan Bıyıklı ise 82 oy aldı.

Bu sonuçların ardından 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten İbrahim Salaş, 3.kez seçimlerden galip ayrıldı.

ÜRGÜP'DE AHMET AYDIN'LA YENİDEN...

Ürgüp Ticaret Odası Genel Kurulunda tek listeyle seçime giren, 130 üyenin tamamının oylarını alan mevcut başkan Ahmet Aydın güven tazeledi. Bu sonuçların ardından 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Ahmet Aydın, 4. kez seçimlerden galip ayrıldı.

Seçimlerin Nevşehir'imize ve iş dünyasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, 6. kez üst üste Başkanlık seçimlerini kazanan NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız'ı, 3.kez üst üste NTB Başkanlığını kazanan İbrahim Salaş'ı ve Ürgüp TSO Başkanı Ahmet Aydın'ı tebrik ediyoruz.