Sağlık açısından faydalı olduğu tespit edilen Aronya’nın üreticilerle tanıştırılması ve üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Nevşehir'de geçen yıl toprakla buluşan bitkinin ilk hasadı yapıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş ve protokol üyeleri ile birlikte, İlimizde alternatif tarım ürün çeşitliliğini artırmak kapsamında, Bölge iklim koşullarına uygun olan Aronya’nın yetiştiriciliğini artırmak amacıyla 2022 üretim sezonunda Göre Kasabasında; 2500 adet Aronya fidanıyla 5 dekar alanda gerçekleşen Aronya bitkisinin İlimizde diğer çiftçilerde farkındalık oluşturarak, ilerleyen dönemlerde üreticiliğinin artırılacağını belirtti.

''süper meyve'' olarak adlandırılan Aronya Meyvesi Hasat Programına katılan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "20 yıldır olduğu gibi şehrimizin kültürüne, üretimine katkı sağlayan her projede Cumhurbaşkanımızın önderliğinde girişimcilerimizin ve hemşehrilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu tür ürünlerin bereketli toprakların beşiği Nevşehir'imizde yetiştirilmesi sevindirici; bizler de her daim üreticimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Aronya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Aronya, bilinen diğer meyvelerden daha fazla antioksidan içermesinin yanında C vitamini, PP, B, E vitamini ve yüksek miktarda antosiyanin de içermektedir. Aynı zamanda potasyum, magnezyum, kalsiyum, manganez ve yüksek oranda lif içeren aronya meyvesinin belirli hastalıkların tedavisinde öne çıktığı bilinmektedir.

Bağışıklık Sisteminizi Sağlama Alın

Aronya, kronik hastalıklarla mücadele eder ve bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olarak vücutta adeta kalkan görevi üstlenir.

Hiç Yaşlanmayın, Hiç Hastalanmayın

Sağlıksız beslenme ve çevresel koşullar nedeniyle vücuda giren serbest radikallerin temizlenmesinde görev alarak hücrelerin zarar görmesini engelleyen aronya meyvesi, hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olmaktadır.

Kalbinize Aronya ile Bakın

Antosiyanin oranı yüksek besinlerin, kan basıncını düşürerek damar sertliğini önlemesi ve kalp hastalıklarını azaltması bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur. Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığının ve pıhtı oluşumunun önüne geçer. Kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olur.

Cildinizi Yenileyin

Radyasyona maruz bırakılan deney hayvanlarına aronya meyve suyu içirildiğinde daha fazla ve yüksek sayıda yeni lenfosit hücrelerin üretildiği gözlemlenmiştir. Bu hücreler radyasyonun yıkıcı etkilerine karşı savaşan hücrelerdir.

Zihninizi Aronya ile Açın

Aronya meyvesinin içeriğindeki güçlü antioksidan olan antosiyaninler, yaş ile ilişkili beyin fonksiyonlarının ve hafızadaki bozulmanın yavaşlatılması için mükemmel birer kaynaktır. Hızlı yaşlanmanın önüne geçerek hafızanın deforme olmasını yavaşlatan aronya, yaş fark etmeksizin kişinin genel bilişsel işlevini artırmaktadır.

Karaciğerinizi Aronya ile Temizleyin

Aronya meyvesi düzenli tüketildiğinde akciğer ve karaciğer temizlenmesini sağlayarak zararlı bakterilerin idrar yoluyla vücuttan atılımını sağlar. Karaciğer hücrelerinde metabolik süreci iyileştirmede yardımcı olur.

Semptomlarınızı Hafifletin

Aronya meyvesi, saman nezlesi, sinüzit ve astım semptomlarını hafifletmektedir.