Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda IPARD II 5.Başvuru Çağrı Dönemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TKDK tarafından gerçekleştirilen, IPARD Programı 2014-2020 5. Çağrı Dönemi Bilgilendirme Toplantısı Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantıya TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Borsa Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

2014-2020 5. Çağrı döneminde desteklenen yatırımların anlatıldığı toplantıda, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk,Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar,Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması,Destek kapsamındaki harcama başlıkları,desteklenmeyen harcamalar, desteklenen sektörler ve yatırım oranları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının sonunda Program hakkında bilgi veren Asiltürk, Destekten faydalanacak yatırımcılarımıza, uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır dedi.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.