Nevşehir ve çevresinde son günlerde etkili olan soğuk hava, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olan üzüm bağlarında zarara yol açtı. 

Soğuk hava ve don olayı Özellikle Bağcılığın Nevşehir'deki önemli merkezlerinden Gülşehir'in Karacaşar mahallesinde bulunan üzüm bağlarında büyük hasara yol açtı.

Öte yandan Nevşehir Merkez bağlı Çat kasabasında da benzer manzaralar var. Zirai don, kentte onlarca dekarlık üzüm bağlarını olumsuz etkiledi. 

Zirai don olayından dolayı bağlarda büyük hasar oluştuğunu ifade eden üzüm yetiştiricileri Bu yıl üzüm elde etmek çok zorlaştı" şeklinde konuştular.

Üzüm üreticileri, don olayı haberini alır almaz soluğu üzüm bağlarında alarak hasar tespit çalışması yaptı.

Nevşehir'de üzümden sonra ceviz ağaçları da dondan etkilendiğini bildirdi.

Nevşehir'de Nisan ayının son günlerinde yaşanan donda ceviz ağaçlarının yüzde 90’ı etkilediği belirtildi.

Soğuk hava ve don olayı Özellikle Ceviz yetiştiriciliğinin Nevşehir'deki önemli merkezlerinden Nar kasabasında bulunan ceviz ağaçlarında büyük hasara yol açtı.

Nevşehirde Meyve Ağaçlarını Don Vurdu ...

Zirai don olayından dolayı üzüm bağlarında ve ceviz ağaçları başta olmak üzere Ayva, Elma,Kayısı gibi bir çok meyva ağaçlarında da büyük hasar oluştuğunu ifade eden üreticiler Bu yıl Ceviz elde etmek çok zorlaştı" şeklinde konuştular.

Nevşehir'de Zirai Don sebebiyle özellikle Nar, Sulusaray, Karacaşar ve Çat kasabasında üzüzm bağları ve meyva ağaçları büyük hasar gördü.
 


Konuya ilişkin Hasar tesbit çalışmalarının yapılması bekleniyor.