Nevşehir Ekonomisi ve Teknolojik Gelişmeler Işığında Üniversite-Endüstri iş birliğinin Yeniden Tartışılması amacıyla düzenlenen “Mustafapaşa Ekonomi Toplantıları”nın ikincisi, ekonomi uzmanlarının katılımıyla Kapadokya Üniversitesinde gerçekleşti.

Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Binasında düzenlenen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, toplantının açılış konuşması ile başladı.

Diğer katılımcıların konuşmaların ardından,tartışılma ve genel değerlendirmelerde bulunuldu.

Gerçekleşen toplantıda; “Nevşehir Ekonomisi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışmaları, KÜSİ Uygulamalarında Karşılaşılan Zorluklar ve Uygulama Örnekleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İİBF Deneyimleri, Dijitalleşme Teknolojisinin İşletmelerin Verimliliği ve Rekabet Yeteneklerine Etkileri ile Kapadokya Ekonomisi Veri Bankası ve Yenilik Araştırma-Uygulama Merkezi Modeli Önerisi” konuları görüşüldü.

Nevşehir Ekonomisi ve Teknolojik Gelişmeler Işığında Üniversite-Endüstri İşbirliğinin Yeniden Tartışılması Toplantısına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülper Gündüz Yassı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Daire Başkanı, İlknur İnam, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serap Çoban, Tekada Teknoloji’ den Taner Ertekin ve Kapadokya Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Rıfat Yıldız katılırken, akademisyenler, konu uzmanları ve öğrenciler de dinleyici olarak salonda yer aldı.