Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Avşar, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın süresinin uzatılmasının şehrin ekonomisi için elzem olduğunu söyledi.

 

İrfan Avşar, yaptığı açıklamada, 5084 Sayılı Kanun ile getirilen Gelir Vergisi stopajı teşviki, sigorta primi işveren paylarındaki teşvik ile enerji desteğinin Nevşehir'in de içerisinde yer aldığı kapsam dahilindeki 49 ilde başarıyla uygulandığını kaydetti.

 

Avşar, "İlimizde işsizliğin önlenmesi ve yatırım hamlesinin artarak, devam etmesi için yürürlüğe konulan ve kamuoyunda Teşvik Yasası olarak bilinen 5084 Sayılı Yasa ile çok olumlu gelişmeler sağlanmış ve önemli oranda yatırım alınmıştır. Teşvik Yasası ile birlikte Nevşehir'in cazip bir il olması sağlanmıştır. Uygulama süresi 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın yaptığımız araştırmalarda 49 ilde 400 bin kişiyi doğrudan etkilediğini saptadık. Bu kadar önemli oranda yatırım ve istihdamın yapılmasını sağlayan yasanın uygulama süresinin en az 5 yıl daha uzatılmasını işadamları ve sanayicileri temsil eden Sivil Toplum Kuruluşu olarak hükümetimizden beklemekteyiz. Bu konuda müjdeli haberin yakında verileceğine de inanıyoruz." dedi.

 

Avşar, yasanın uygulama süresinin uzatılmadığı takdirde, başta istihdam olmak üzere önemli ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalınabileceğini de vurguladı.

 

Türkiye ekonomisinin küresel krize rağmen büyüdüğünü ve tüm dünyada gıptayla bakılan bir konuma ulaştığına dikkat çeken Avşar, "Türkiye böylesine ciddi bir ivme yakalamışken, iş dünyası tüm gücüyle üretime, istihdam yaratmaya ve ekonomiye katkı sağlamaya odaklanmışken, bu gidişatı frenleyecek gelişmelere sebebiyet verilmemesi gerekir." diye konuştu.

 

İş dünyası olarak beklentilerinin 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın uygulama süresinin uzatılması yönünde olduğunu kaydeden Avşar, "Bu sayede hem üretim kapasitesinde artış yaşanması, hem de yeni yatırımların hayata geçirilmesi mümkün olacak, Türkiye ekonomisi yoluna aynı hızla devam edecektir." ifadelerini kullandı.

 

Avşar, şöyle konuştu: "5084 Sayılı Yasa; işletmelerin rekabet etme güçlerini koruyabilmeleri ve özellikle işveren sigorta prim desteği açısından düşünüldüğünde bu işletmelerin istihdam kapasitelerini düşürmeye neden olmaması için, ilimize sağladığı olumlu katkıların devam edebilmesi için en az 5 yıl daha uzatılması çok yararlı olacaktır."