TÜRKİYE’nin önemli tarım bölgelerinden Nevşehir'de ürün çeşitliliğini artırmak, çiftçilere alternatif ürün ve gelir kaynakları sağlamak amacıyla Acıgöl ilçesinde ilk defa çörekotu ekimleri yapıldı.

Çiftçiler, temin edilen yağlık çörekotu tohumunu, Acıgöl İlçe Tarım Müdürü Taner Düzgün ve teknik personeli ile birlikte toprakla buluşturdu.

Çörek otu eken çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında hibe destek verildiğinin altını çizen İlçe Tarım Müdürü Taner Düzgün; "Acıgöl İlçemizde inşallah tarıma dair bir farkındalık olması umudu ile yaptığımız çörek otu projemizde, çiftçilerimizin tohum, gübre ve ilacını vererek bugün ekilişleri gerçekleştirdik. Su kısıtının ön görüldüğü bölgemizde susuz yetişebilen ve çiftçimize alternatif olacağını düşünüyoruz Rabbim utandırmasın inşallah bereketli bir sezon olur." dedi.

Acıgöl İlçe Tarım Müdürü Taner Düzgün, Nevşehir bölgemiz adına Acıgöl ilçemizde alternatif ürünleri çiftçilere göstermek, üretimlerini yaygınlaştırarak, daha bol kazanç sağlarken, ülke ekonomisine de katkılarını artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Düzgün, Nevşehir'de Acıgöl çiftçisinin patates,hububat-baklagil arasına sıkıştığını, değişik ve daha fazla gelir getirecek alternatif ürünlere yönlendirilmeleri gerektiğini, buna yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı. Düzgün, Çörekotunun çok eski zamanlardan beri bu coğrafyalarda ekilip, üretiminin yapıldığını, çok faydalı tıbbi ve aromatik bir bitki olduğunu da vurguladı.

İlçe Müdürü Düzgün, çörek otu çok zengin bir vitamin kaynağı olmasının yanında binlerce yıldır pek çok hastalığın tedavisinde de kullanılmakta olduğunu belirterek,"Peygamber Efendimizin "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın" müjdesi ışığında, bu şifalı bitkiyi ilçemizde tarımı yapılan bitkiler arasına dahil etme uğraşısı içerisindeyiz" diye konuştu.