Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde üretilen soyulmuş, fileli ve sarımsak üretimi hız kesmeden devam ediyor. Nevşehir'in yerli sarımsağı yerli markası ve çiftçinin kendi üretimi katma değere dönüşüyor.

Kovid-19 salgınıyla birlikte ürüne olan ilginin arttığına dikkati çeken Topaçlı sarımsak üreticileri, "Pandemi salgını döneminde vatandaşlarımız  doğal ürünlere yönelmeye başladı. Doğallık bizim Topaç sarımsağımızın özelliğinde var. Bu süreçte satışlarımız artmaya başladı. Ürünle ilgili tesisimizin kurulması ile birlikte soyulmuş sarımsaklarımız paketlenerek satışa hazır hale getirildi. Kullananlar memnun kaldığında eşine dostuna tavsiye ediyor. Çok olumlu dönüşler var. Dirençlerinin arttığını söyleyenler oluyor." ifadelerini kullandılar.

Acıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Nevşehir'in TOPAÇ köyünde yetiştirilen Topaç sarımsağının marka tescilinin yapılmasının ardından, hem üretici potansiyelinin arttırılması hem sarımsağın korunması, köyün tanıtımı noktasında önemli bir gelişme yaşandığını aktaran Acıgöl Tarım ve Orman İlçe Müdürü Taner Düzgün, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Topaç markası resmi olarak tescillendi ve tamamlanan tesisi ile birlikte faaliyete geçmesiylede Topaç Sarımsağı hak ettiği değeri bularak katma değer oluşturarak pazarlanacak ve üreticinin emeği aracılar olmadan üreticinin cebine girecektir." dedi.

Haber:Adnan Yıldız