Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ‘‘NTSO Başkan adayı Yüksel Babaoğlu tarafından Nevşehir ili, organize sanayi bölgeleri sıralamasında son sırada yer almaktadır.’’ iddiasını yalanladı.

Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle;

KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyu tarafından bilindiği üzere Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 01.10.2022 tarihinde yapılacaktır.

‘‘Başkan adayı Yüksel Babaoğlu tarafından Nevşehir ili, organize sanayi bölgeleri sıralamasında son sırada yer almaktadır.’’ diye iddia da bulunulmuştur. İddiaların devamlılığı söz konusu olduğu için kamuoyuna bilgi verme zorunluluğu doğmuştur.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan ve başkan adayı tarafından kullanılan belgede “Bakanlık Kredisi İle Tamamlanan Osb Projelerinin İllere Göre Dağılımı”ndan bahsedilmektedir. Yayınlanan belgedeki 50 hektarlık alan Nevşehir Acıgöl OSB’nin alt yapısının Bakanlık kredisi ile kullanılan kısmıdır. Oysaki Nevşehir OSB’nin alanından dahi bahsedilmemiştir.

Nevşehir OSB 86 hektar alan üzerine kurulu olup %100 Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklığı ile kurulmuş ve kuruluş aşamasında yer alan alt yapı çalışmaları (kamulaştırma, imar planı çalışmaları, parselasyon işlemleri, elektrik, su..) gibi alt yapı ve hazırlık çalışmaları Ticaret ve Sanayi odasının imkanları ile yapılmıştır.

İddia edildiği gibi “Nevşehir ilinin, organize sanayi bölgeleri sıralamasında son sırada yer almadığı anlaşılmaktadır.

Organize sanayi bölgelerimizin seçim çalışmalarında asılsız iddialarla kullanılması sanayicilerimizi derinden üzmüştür.

Yatırımcılarımızın organize sanayi bölgelerinde yer alması için onlara daha kaliteli hizmet vermek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.

                                                                                     Saygılarımızla….

                                                                                                 Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi