Nevşehir merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabasında İŞKUR, Nevşehir Ziraat Odası ve Şehit Jandarma Onbaşı Muhammet Can Biçici Nevşehir Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle çilek yetiştiriciliği kursu başladı. 

Nevşehir'de Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'ın talebi üzerine, çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi kapsamında 'Çilek Yetiştiriciliği' kursu düzenlendi.

Kursun Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi tarafından verildiğini belirten Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, "Kursta, kursiyerlere çilek üretim yöntemleri, çilek dikim ortamının hazırlanması, gübreleme, çilekte görülen zararlılar ve verimli çilek üretimi konularında bilgiler verilmekte olup destek ve kursiyerlerimize yer temini için Sulusaray Belediye Başkanı Sayın Bayram Yılmaz'a teşekkür ederim " dedi.

Halk Eğitim Müdürü Fedakar Koçak'ta, "Öncelikle yer tanzimi için Sulusaray Belediye Başkanımız Sayın Bayram Yılmaz'a teşekkür ederim. Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün modüler eğitim programı çerçevesinde 25 gün sürecek olan kurs, 15–40 yaş arasındaki kursiyerlere verilmektedir. Kurs bitiminde yazılı ve uygulamalı sınav yapılacağını, sınavda başarılı olanlara ise sertifika verileceğini ifade etti.

Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'da; "Kasabamızdan 20 kursiyerin katılımıyla başlatmış olduğumuz kursumuz Belediyemizimize ait kültür merkezinde başlamış olup,19 Ekim de tamamlanacaktır. Sulusaraylı hanımların katıldığı çilek yetiştirme kurumuzda kursiyerlerimize günlük 40 TL ödeme yapılacaktır. Kasabamıza hayırlı olsun. " ifadelerinde bulundu.