Nevşehir Ticaret Borsası, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ikinci yılında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri programı çerçevesinde Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Milli Birlik Yürüyüşüne katılarak tam destek verdi.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, oda, borsa temsilcileri ve çok sayıda iş adamı Nevşehirli vatandaşlarla birlikte Borsa kavşağı önünde toplanarak, Atatürk Caddesi ve Milli İrade Caddesi üzerinden Diriliş Meydanı’na yürüdü. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan ve ay yıldızlı kıyafetler giyinen binlerce insan yürüyüş alanını hınca hınç doldurdu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen "Milli Birlik Yürüyüşü’ne katılan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Nevşehir iş dünyasının temsilcileri daha sonra binlerce vatandaşlarla birlikte Diriliş meydanında Demokrasi ve İstiklal Nöbetine katıldılar.

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısı ile açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş; 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin üzerinden tam 2 yıl geçti. 15 Temmuz FETÖ kalkışması, asırlardır süren saldırı ve habis senaryoların en vahşi, en acımasız türüdür. Türk milleti işgali engellemiştir. Ederi bir dolar olan hainler verilen salalar ile, tankın önüne sere serpe yatan kahramanlar ile durdurulmuş, dağlanmış ve dağıtılmışlardır. Nevşehir halkı tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi yine Kuva-yi Milliye ruhuyla o karanlık gecede sokaklara dökülmüş, karanlık geceyi aydınlatmış, demokrasisine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu sebeple  15 Temmuz, Milletimizin ihanete karşı direnişinin, zaferinin, destanının, dirilişinin adıdır.

Biz de Nevşehir Ticaret Borsası olarak bu bilinç ile ekonomimizde istihdama katkı vererek, daha çok üreterek, daha çok çalışarak 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek isteyen güçlere en güzel cevabımızı vereceğiz. Bu vesile ile 15 Temmuz Hain darbe girişiminin üzerinden geçen ikinci yıl münasebeti ile hainlere göğüslerini siper ederek şehadet şerbetini içen Aziz Şehitlerimizi Rahmet ile anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Hepsine şükran borçluyuz. 15 Temmuz’da destan yazan milletimizle övünüyoruz.”  dedi.

Öte yandan Nevşehir Ticaret Borsası,15 temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Diriliş meydanında açtığı stantda vatandaşlara su böreği ve meyve suyu ikram etti.